Kinderkoor Waelrant

Het Kinderkoor Waelrant werd in 1984 opgericht door Juul Vanderoost en stond daarna lange tijd onder leiding van zijn zoon, Geert Vanderoost. In september 2005 nam Marleen De Boo de leiding over. Sinds 2011 werd het koor ook mee gedirigeerd door Leentje Eyckerman en later door Sien De Smet. Vanaf september 2016 leidt Sander Le Roy deze groep, bijgestaan door Marleen De Boo als muzikaal verantwoordelijke. Het koor bestaat uit een 40-tal kinderen tussen 7 en 12 jaar.

In het Kinderkoor leren de kinderen mooi samen zingen met een homogene koorklank. Op een speelse manier verwerven ze een goede vocaliteit, eenvoudige meerstemmigheid wordt regelmatig geïntegreerd. De repetities verlopen in een aangename ontspannen sfeer zodat ook wat moeilijkere liederen met plezier worden ingeoefend. Zij treden hoofdzakelijk op tijdens de Waelrant Winter-, Lente- en Zomerconcerten in de Xaveriuskerk te Borgerhout.

SamenHorenZingen

Het Kinderkoor Waelrant organiseert de tweejaarlijkse kinderkorenontmoeting “SamenHorenZingen”. Voor dit festival nodigt het koor een 3-tal andere kinderkoren uit voor een namiddag vol zang. Zo kunnen de kinderen en koren ervaringen uitwisselen, en muzikale vriendschappen versterken. Daarnaast nemen ze ook om de twee jaar deel aan het EMJ te Neerpelt, telkens met een mooi resultaat. Ze behaalden op de 66e editie in mei 2018 een Eerste Prijs Cum Laude, en mochten daarom ook 's avonds concerteren op het Laureatenconcert. Tijdens het Provinciaal Koortonooi 2017 werden ze door de jury in de afdeling "Uitmuntendheid" geplaatst met Grote Onderscheiding.

Alle kinderen zijn welkom, het is immers de Waelrantfilosofie dat elk kind dat graag zingt de kans moet krijgen om dat op zijn niveau te doen in een aangenaam kader, maar wel met een degelijke begeleiding.

Repetities op vrijdag van 16:50 tot 18:00 in SAMW Borgerhout
o.l.v. Sander Le Roy en Marleen De Boo