Kamerkoor Waelrant

Het Kamerkoor Waelrant, gestart o.l.v. Marleen De Boo in 1991, richt zich eerder tot de ervaren koorzanger met kennis van noten. Zo kunnen zij zich toeleggen op de grotere koormuziek. Zij willen heel veel en verschillende soorten muziek ontdekken.

Het Kamerkoor voelt zich erg thuis in Renaissance en Barokmuziek en het verzorgde dan ook al heel wat concerten rond “oude muziek”, hetzij met Italiaanse madrigalen uit de Laat-Renaissance, waarbij ze werden bijgestaan door gespecialiseerde musici, hetzij met de Vroeg-Barok muziek van Johann Hermann Schein, of met cantates van Bach.
Maar ook de muziek van o.a. Brahms (Ein Deutsches Requiem), Mozart (Requiem), Mendelssohn, Verdi (Requiem), Duruflé (Requiem), Stravinsky (Psalmensymfonie), Orff (Carmina Burana), John Rutter (Magnificat), Vic Nees en Kurt Bikkembergs werd door het Kamerkoor reeds met overtuiging gebracht. Voor de producties met orkest werkten ze meestal samen met het orkest “La Passione”. In het voorjaar van 2018 concerteerden het Kamerkoor en La Passione met enkele Bach-cantates.

De laatste jaren betrekt het Kamerkoor regelmatig de jeugdige Waelrantkoren actief bij hun concerten. Op deze manier hopen ze het jonge zangtalent van Kinder- en Jeugdkoor kennis te laten maken met koormuziek in al zijn vormen. Naast muzikale kwaliteit dragen zij ook het plezier om samen te musiceren hoog in hun vaandel.
Het Kamerkoor is een open en aangename vriendengroep die elke zondagavond in een vrolijke sfeer mooie muziek probeert te maken!

Repetities op zondag van 19:45 tot 22:00
o.l.v. Marleen De Boo