Kamerkoor Waelrant

In Kamerkoor Waelrant leggen de zangers zich graag toe op de grotere koormuziek. Zo voerden ze reeds werken uit van o.a. Bach (Weihnachtsoratorium en verscheidene Cantates), Brahms (Ein Deutsches Requiem), Mozart (Requiem), Mendelssohn, Verdi (Requiem), Duruflé (Requiem), Stravinsky (Psalmensymfonie), Orff (Carmina Burana), John Rutter (Magnificat),... Voor deze werken lieten ze zich steeds begeleiden door een professioneel orkest.

Ook in de intiemere a capella koormuziek voelt het Kamerkoor zich thuis. Het koor bracht op haar voorbije concerten dan ook met overtuiging een uitgebreide waaier aan muziek, van Renaissance tot hedendaagse koormuziek van Vlaamse en internationale componisten.

Al van bij haar opstart door Marleen De Boo in 1991 wil het Kamerkoor in alle genres telkens de essentie van de tekst grijpen en werken aan een doorleefde vertolking. Binnen de Waelrant korenfamilie richt het zich tot de ervaren volwassen koorzanger.

Wedstrijd Duvosel

Om de naam van Lieven Duvosel levendig te houden, organiseert de gemeente Sint-Martens Latem de driejaarlijkse Lieven Duvosel Muziekprijs. Duvosel, geboren in Gent in 1877, werd bij leven al beschouwd als een groot muziekkunstenaar. Hij componeerde talrijke fanfarestukken, liederen, symfonieën en cantaten. Zijn werk wodt in binnen-en buitenland uitgevoerd en geprezen.

Kamerkoor Waelrant zal deelnemen aan de vijfde editie, uitgeschreven voor volwassen gemengde koren, op 29 september 2019 om 15u in de Sint-Martinuskerk te Sint-Martens Latem.


Repetities op zondag van 19:45 tot 22:00

o.l.v. Marleen De Boo