Jeugdkoor Waelrant

Het Jeugdkoor Waelrant (Borgerhout, Antwerpen) werd in 1968 opgericht door Juul Vanderoost. Sinds 1994 staat het koor onder leiding van Marleen De Boo. Gedurende de laatste jaren nam het koor steeds met mooie resultaten deel aan verscheidene festivals en wedstrijden in binnen- en buitenland.

Zo behaalden ze reeds twee maal een ‘eerste prijs cum laude’ in de hoogste afdeling (Wimpelreeks) van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. Sinds 2007 zingt het koor in de ere-afdeling van de provinciale wedstrijden. Dit werd de laatste keer nogmaals bevestigd in maart 2015 met “grootste onderscheiding met felicitaties van de jury” (de hoogst mogelijke score).
Tijdens de laatste twee edities van ‘Koor van het Jaar’ (2008 en 2011) behaalde jeugdkoor Waelrant telkens een finaleplaats. In het kader van deze wedstrijd mocht het koor in 2011 ook de publieksprijs en de Klara/Canvasprijs in ontvangst nemen.
De voorbije zomers zong het koor tijdens koorwedstrijden in Gorizia - Italië (2009), waar ze de prijs van het beste jeugdkoor in de wacht sleepten, en in Bratislava - Slovakije (2011) waar ze twee keer goud en één keer zilver behaalden. Ook concerteerden ze reeds vier zomers in Frankrijk: Briançon (2012 en 2015) en Vaison-la Romaine (2013 e 2016). In 2014 namen ze deel aan een Jeugdmuziekwedstrijd in Bydgoszcz - Polen. Daar behaalden ze de prijs van het Ministerie van Cultuur.
In juli 2017 namen ze deel aan het "11de International Johannes Brahms Choir Festival and Competition" in Wernigerode, Duitsland. In de beide categorieën waarin ze deelnamen (Gemengde Jeugdkoren en Religieuze muziek) werden ze reeksoverwinnaar met 2 gouden diploma's. Bovendien werden ze als één van de beste koren in de wedstrijd geselecteerd om deel te nemen aan de Grand Prix.

Het koor biedt een degelijke vocale vorming aan de koorleden. Alle genres en stijlen staan op het programma om de jongeren een zo breed mogelijke muzikale ontwikkeling te bieden. Ook de Vlaamse hedendaagse koormuziek ontbreekt niet.
Het Jeugdkoor Waelrant is een open en warme groep jongeren, leergierig en steeds bereid om nieuwe dingen te ontdekken. De vriendschap tussen de koorleden draagt onmiskenbaar bij tot het succes van het koor.

Repetities op vrijdag van 20:00 tot 22:00 in SAMW Borgerhout
o.l.v. Marleen De Boo.


Agenda